Rektör Prof. Dr. Akhan'dan, Engelliler Haftası Mesajı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, Engelliler Haftası dolayısıyla  bir mesaj yayımladı. Rektör Prof.Dr. Akhan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Engelli bireylerin sağlık, eğitim gibi temel haklardan eşitlik içerisinde yararlanabilmeleri, meslek sahibi olmaları, iş olanaklarına kavuşmaları sadece toplumsal bir sorumluluğumuz olmanın ötesinde, aynı zamanda toplumumuzun eğitim ve sağlık düzeyini yükseltecek, toplumsal barış ve sosyal refaha katkı sağlayacaktır. Üniversitemiz Engelsiz üniversite olma yönünde, Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğümüzün çalışmalarıyla hızla ilerlemektedir. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi sadece bu hafta kapsamında değil;  her an engelli bireyler konusunda sahip olduğu duyarlılıkla çalışmalarını sürdürmektedir.

Engelli öğrencilerimizin eğitim öğretim ile ilgili yaşayabilecekleri engelleri ortadan kaldırmak daha güzel bir eğitim ortamı sunabilmenin yanı sıra engellilerin dünyasına başka bir bakış açısıyla, sosyal ve toplumsal boyutuyla: daha adil, daha insancıl, daha yaşanılır, daha katılımcı, daha eşitlikçi, daha üretken bireyler yetiştirmede katkıda bulunmak ve topluma kazandırma konusundaki gayretlerimiz artarak devam edecektir.

Okula giden engellilerin sayısının son yıllarda büyük artış gösterdiğini memnuniyetle şahit olurken; ailesinde ve yakın çevresinde engelli olan bütün engellilerin eğitim alması konusunda daha fazla çaba harcanması gerekmektedir.

Toplumun tüm kesimlerinin engelli bireylerin toplumsal yaşama tam katılımı yönünde katkı ve destek vermesi ile daha güzel daha mutlu ve engelsiz bir dünyada yaşaması için farkındalıkların öne çıkartıldığı engelliler haftasında düzenlenecek tüm etkinliklerin engelli bireylerin hayatlarına olumlu katkılar sağlamasını dilerim.

Bu düşüncelerle, ‘Dünya Engelliler Haftası’nın’, toplumda engelli vatandaşlarımıza karşı olan hassasiyetin artmasına katkıda bulunmasını temenni eder, yaşamın onların varlıkları ve katılımlarıyla daha da güzelleştiğine yürekten inanarak; Engelsiz bir dünyada yaşayabilmek umuduyla, engelli vatandaşlarımıza ve onların ailelerine sağlık, mutluluk ve huzurlu bir yaşam diliyorum.”