Tüm HABERLER
  • Dünya Down Sendromu Günü'nde İKÇÜ Rengarenk Oldu

21 Mart Dünya Down Sendromu Günü’ne dikkat çekmek amacıyla bu yıl ilki düzenlenen Down Sendromu’nun simgesi olarak renkli çoraplar giyme etkinliği öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. İKÇÜ Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü himayesinde, Toplumsal Duyarlılık Topluluğu, İKÇÜ Öğrenci Konseyi, fakültelerden gelen öğrencilerin destek verdiği rengârenk etkinlik Merkezi Derslikler önünde yapıldı. Etkinlikte Engelsiz Üniversite Koordinatörü Doç. Dr. Hatice Yıldırım Sarı öğrencilerle birlikte renkli çorap giydi. Böylesine anlamlı bir etkinliği düzenlemekten duydukları memnuniyeti paylaşan Engelsiz Üniversite Koordinatörü Doç. Dr. Hatice Yıldırım Sarı, “Birleşmiş Milletler tarafından 21 Mart tarihi Dünya Down Sendromu Günü" olarak tanınmıştır. Tüm Dünya'da 21 Mart'ta çeşitli etkinlikler düzenlenerek toplumun Down Sendromuna ilgisi çekilmeye çalışılmaktadır. İKÇÜ Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü, bu yıl tüm Dünya'da düzenlenen renkli çoraplar kampanyasına destek vererek Down Sendromu konusunda farkındalık ve duyarlılık geliştirmeye çalışmıştır. Tüm İKÇÜ ailesine desteklerinden ve ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu.

• Toplumsal Duyarlılık Topluluğundan Daha Yeşil Bir Çevre…

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi öğrencileri, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezi öğrencileriyle birlikte fidan dikti. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Topluluğu, İzmir Çiğli Özel Vasfiye Orhan Akyıldız Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim alan öğrencilerle daha yeşil bir çevre duyarlılığı paydasında buluşarak fidan dikti. Öğrencilerin yoğun katılımıyla, Çiğli’deki Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte gençler, diktikleri fidanları doğaya armağan etti. Fidan dikimi için bir rehabilitasyon merkezini bilinçli olarak tercih ettiklerini belirten Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı, İKÇÜ Engelsiz Üniversite Koordinatörü Doç.Dr. Hatice Yıldırım Sarı, engelli öğrencilerin de katılımını sağlayarak onlara topluma faydalı bir etkinliğe dahil olma mutluğunu yaşatmayı hedeflediklerini ifade etti. Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin mutlulukları gözlerine yansırken kurum eğitmenleri İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi öğrencilerinin böylesi duyarlı bir etkinliği okullarında gerçekleştirmelerinden duydukları mutluluğu paylaştı.

Toplam 2