21 Mart Dünya Down Sendromu Günü’ne dikkat çekmek amacıyla bu yıl ilki düzenlenen Down Sendromu’nun simgesi olarak renkli çoraplar giyme etkinliği öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. İKÇÜ Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü himayesinde, Toplumsal Duyarlılık Topluluğu, İKÇÜ Öğrenci Konseyi, fakültelerden gelen öğrencilerin destek verdiği rengârenk etkinlik Merkezi Derslikler önünde yapıldı.

Etkinlikte Engelsiz Üniversite Koordinatörü Doç. Dr. Hatice Yıldırım Sarı öğrencilerle birlikte renkli çorap giydi.

Böylesine anlamlı bir etkinliği düzenlemekten duydukları memnuniyeti paylaşan Engelsiz Üniversite Koordinatörü Doç. Dr. Hatice Yıldırım Sarı, “Birleşmiş Milletler tarafından 21 Mart tarihi Dünya Down Sendromu Günü" olarak tanınmıştır. Tüm Dünya'da 21 Mart'ta çeşitli etkinlikler düzenlenerek toplumun Down Sendromuna ilgisi çekilmeye çalışılmaktadır. İKÇÜ Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü, bu yıl tüm Dünya'da düzenlenen renkli çoraplar kampanyasına destek vererek Down Sendromu konusunda farkındalık ve duyarlılık geliştirmeye çalışmıştır. Tüm İKÇÜ ailesine desteklerinden ve ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu.